Lire les fils consacrés à ce sujets : filtration par gravité, osmose inverse (manuelle ou electrique, 220 ou 24ou 12 volts), filtre à usage personnel, évaporation(solaire)/condensation
Je ne t’ai pas mal lu mais en plus de "porter" à ébullition il faut maintenir cette même ébullition plus que 2 secondes, personnellement nous la laissions bouillir 10/15 minutes minimum (quand on trouve un rat crevé dans le réservoir ça doit être un minimum
Si l'on stoppe dès que l'eau bout cela est insuffisant, une citation de l'OMS :
"Boiling is a very effective though energy consuming
method to destroy various pathogens such as viruses,
spores, cysts and worm eggs. The water should be
brought to a rolling boil for at least five minutes and
preferably up to a period of twenty minutes. Apart from
the high energy costs involved in boiling, the other
disadvantage is the change in taste of water due to the
release of air from the water. The taste can be
improved by vigorously stirring the water, or shaking the
water in a sealed container after it has cooled."
exemples :
http://www.who.int/water_sanitation_health/hygiene/envsan/tn05/en/